Het legaat van nonkel Renaat : Korte Inhoud

 

Renaat De Schutter is op 95-jarige leeftijd overleden en als het testament wordt voorgelezen blijken er tot verbijstering van Albert en Agnes, zoon en dochter van Renaat, uiteindelijk nog zes andere erfgenamen te zijn, allemaal buitenechtelijke kinderen van Renaat die hij door de jaren heen bij 6 verschillende vrouwen heeft verwekt in het bed in de slaapkamer waar zij nu samen zijn om het testament voor te lezen …De nachtmerrie voor Albert en Agnes wordt nog groter als blijkt dat hun vader de erfenis in 8 gelijke delen heeft verdeeld met de voorwaarden dat over iedere Euro die wordt uitgegeven alle negen steeds unaniem akkoord moeten zijn en dat als iemand van de 8 komt te overlijden het deel van de erfenis van de overledene automatisch naar de 7 anderen gaat.

Renaat heeft ook nog twee verrassingen in petto, namelijk dat in het huis een tweede testament is verstopt waarbij alles van de erfenis naar één persoon gaat  als het binnen de 24 uur gevonden wordt. Daarnaast  moet iedereen een DNA-test ondergaan om te verifiëren dat hij/zij wel degelijk een kind van Renaat is want die bleek van een en ander toch niet helemaal zeker te zijn.

Als de eerste storm wat is gaan liggen begint een spel van zoeken, onderhandelen, argwaan, ruzies, gevechten, mislukte moordpogingen, complotten, amoureuze geheimen enz. die vaak tot hilarische en soms spannende situaties en momenten zullen leiden